Like me

giovedì 1 novembre 2012

Rulada de ciocolata cu crema de mascarpone

Prajiturica asta care se topeste in gura este un mic cadou virtual pentru mami al meu, care astazi isi sarbatoreste ziua de nastere. Din pacate nu pot fi langa ea, ne despart ceva kilometri buni..dar nu conteaza eu sunt mereu alaturi de ea si ea de mine:).
Ingrediente: 4oua, 100g zahar, 175g ciocolata neagra; Pt crema: 400g mascarpone, 1lg zahar, vanilie, 75g ciocolata neagra
Incepem prin a pune la topit ciocolata pe bain-mare. 
























Separam ouale in 2 boluri mari: batem albusurile spuma si le punem in frigider, iar galbenusurile le amestecam bine cu zaharul pana obtinem o crema destul de pufoasa. 



Dupa ce s-a topit ciocolata o lasam putin la racit si amestecam cu crema de galbenusuri.( Adaugam putin cate putin in cazul in care inca ciocolata e destul de calda, pentru a nu gati galbenusurile)



Dupa ce am obtinut o crema omogenea adaugam si spuma de albusuri, amestecand mereu cu o lingura de lemn.



Compozitia obtinuta o turnam in tava de cuptor, acoperita cu hartie de copt.



Punem in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 20 de minute. 



Lasam pana devine crocant.
Intre timp pregatim crema: amestecam mascarpone cu lingura de zahar si vanilia.



O bucata mare de hartie de copt o ungem cu ulei si o tapetam cu cacao. 


 

Cand a gata aluatul il rasturnam peste hartia de copt, acoperim cu un prosop si lasam la racit.



Acum topim restul de 75g ciocolata amara. Cand aluatul e rece il ungem cu crema de mascarpone lasand o parte neacoperita ( rasucind aluatul crema e impinsa inainte si daca ungem tot, riscam sa pierdem din crema).




Incepem sa rasucim, daca aluatul se crapa nu se intampla nimic, nu e nici o problema.


Rasucim ajutandu-ne cu hartia de copt. Partea de deasupra o ungem cu ciocolata topita, si rasucim iar. Partea de sus iar o ungem cu ciocolata topita si tot asa. 


Cand am terminat de rulat, stragem rulada in hartia de copt.
Se poate pune la frigider pentru 2 ore sau se poate lasa asa. In 2 ore aluatul se inmoaie, si devine totul foarte pufos. Pur si simplu se topeste in gura.


E un desert foarte delicios si gustos.



Nici nu va mai povestesc ce minunata e combinatia de crema pufoasa si dulceaga cu amarul-dulce dat de ciocolata neagra.
Trebuie neaparat incercat! Se face simplu, in scurt timp si nu aveti nevoie nici de cine stie ce ingrediente.



Nessun commento:

Posta un commento